Logo Limburg
M.e.r. beoordelingsbesluit inzake afrondende werkzaamheden voor het retentiebekken Lateraalkanaal West, Limburg

Rijkswaterstaat heeft bij Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg een m.e.r. beoordelingsnotitie ingediend voor afrondende werkzaamheden voor het retentiebekken Lateraalkanaal West in de gemeente Maasgouw.

Datum ontvangen: 13 juni 2013

Kenmerk: RWS – 2013/28494

Uit deze notitie blijkt dat dit project geen belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu.

Op basis van de m.e.r. beoordelingsnotitie heeft het hoofd van het cluster Natuur namens Gedeputeerde Staten van Limburg besloten dat er voor dit project geen milieueffectrapportage (m.e.r.) hoeft te worden uitgevoerd.

Rechtsbescherming

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Indien u rechtstreeks in uw belang wordt getroffen kunt u uw bezwaarschrift binnen 6 weken na deze bekendmaking indienen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht, onder vermelding van “bezwaar mer beoordelingsbesluit afrondende werkzaamheden Lateraalkanaal West”.

Voor zover belanghebbenden geen bezwaar of beroep tegen het voorbereidingsbesluit in kunnen stellen, wijzen wij erop dat zij hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar kunnen maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedures zoals die openstaan in het kader van nog uit te voeren projectplanprocedure op grond van de Waterwet, ten behoeve waarvan dit m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Inzage

De m.e.r. beoordelingsnotitie en het m.e.r. beoordelingsbesluit liggen van donderdag 18 juli t/m woensdag 28 augustus ter inzage in de bibliotheek van de provincie Limburg, Limburglaan 10 te Maastricht (tijdens kantooruren).

Meer informatie

Cluster Natuur, Jaap Goudriaan: tel. (043) 389 7452

Cluster Juridische Zaken, Octavie Braken: tel. (043) 389 7855

www.limburg.nl/vergunningen

Naar boven