Logo Delfzijl
Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Facetplan-Geluidzone’ en besluit hogere grenswaarden geluidhinder, Delfzijl

Het bestemmingsplan ‘Facetplan-Geluidzone’ en het besluit hogere grenswaarden geluidhinder zijn met ingang van 25 juni 2013 onherroepelijk.

Het facet-bestemmingsplan heeft als doel het juridisch planologisch vastleggen van de gewijzigde geluidruimte (geluidzone) rondom de industrieterreinen in Delfzijl en het opheffen van de tot nu toe geldende geluidzones.

Op grond van de artikelen 54 en 41 van de Wet geluidhinder kan een zone uitsluitend worden gewijzigd bij vaststelling, wijziging of herziening van een bestemmingsplan. Zowel de huidige als de nieuwe geluidzone is gelegen over meerdere bestemmingsplannen (zie het gebied op bijbehorende kaartje). Om te voorkomen dat al deze bestemmingsplannen integraal moeten worden herzien, wordt een zogeheten facet-bestemmingsplan opgesteld. Hierin wordt enkel één facet (in dit geval industrielawaai) van een planologische regeling herzien, zonder dat onderliggende bestemmingen opnieuw moeten worden bestemd. Een facetplan betreft dus een aanvullende planologische regeling bovenop de reeds voor het plangebied geldende bestemmingsplannen. Met het facet-bestemmingsplan wordt de gewijzigde geluidzone planologisch vastgelegd en de oude opgeheven. Daar waar in de geldende bestemmingsplannen al een regeling ten aanzien van industrielawaai is opgenomen, hetzij in de voorschriften hetzij op de plankaart, wordt deze vervangen door de regeling van dit facet-bestemmingsplan, voor zover de plangebieden binnen de nieuwe zonegrens zijn gelegen. Voor het overige blijven de geldende bestemmingsplannen onverminderd van toepassing.

Het bestemmingsplan met plannummer NL.IMRO.0010.32BP-OH01 en het besluit zijn vanaf vandaag in te zien via www.delfzijl.nl , ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen’. Ook zijn het plan en het besluit in te zien in het gemeentehuis bij afdeling Ontwikkeling, waar u zich kunt melden bij de receptie van het Klant Contact Centrum. De digitale versie is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt de digitale versie.

Delfzijl, 17 juli 2013

Naar boven