Logo Loppersum
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Loppersum en planMER bestemmingsplan Buitengebied Winsum-Loppersum, Loppersum

B&W maken bekend dat de raad in de openbare vergadering van 27 mei 2013 het bestemmingsplan Buitengebied Loppersum en planMER bestemmingsplan Buitengebied Winsum-Loppersum gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft een actualisering van het bestaande bestemmingsplan en bevat regels voor gebruik en bebouwing voor alle gronden in het buitengebied (dat is het gehele grondgebied van de gemeente Loppersum zonder de dorpen). De planMER is bedoeld om bij de voorbereiding van het bestemmingsplan de verwachte milieueffecten die van belang zijn voor de besluitvorming, in beeld te brengen.

Naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. Een aantal zienswijzen gaven aanleiding het plan gewijzigd vast te stellen. Daarnaast zijn er ambtshalve een aantal wijzigingen aangebracht in het plan. De raad heeft het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Er zijn wijzigingen doorgevoerd op de verbeelding, in de planregels en in de toelichting. De zienswijzen en de wijzigingen staan vermeld in de Nota Zienswijzen. Hierin zijn eveneens de ambtelijke wijzigingen opgenomen. Het college van Gedeputeerde Staten heeft tegen de gewijzigde vaststelling geen reactieve aanwijzing gegeven.

Het vastgestelde bestemmingsplan en planMER liggen ter inzage van dinsdag 16 juli tot en met maandag 27 augustus 2013. De documenten liggen op de volgende wijzen ter inzage:

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de inzagetermijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en planMER. Daarnaast kunnen belanghebbenden tijdens deze periode beroep instellen tegen de door de raad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en planMER treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een voorlopige voorziening wordt gevraagd bij de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum

Naar boven