Logo Westervoort
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Het Ambacht, 1e wijziging (2012)’, Westervoort

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 24 juni 2013 het bestemmingsplan Het Ambacht, 1e wijziging (2012) gewijzigd heeft vastgesteld.

Waarom een wijziging?

Met dit bestemmingsplan wordt het bestaande bestemmingsplan voor Het Ambacht herzien.

In het gewijzigde bestemmingsplan worden nieuwe regels opgenomen die een goede ruimtelijke kwaliteit van Het Ambacht waarborgen en bepalen hoe moet worden omgegaan met functies gericht op de verkoop van (volumineuze) goederen.

In het bestemmingsplan worden alleen de regels aangepast. De wijziging heeft geen ruimtelijke effecten. Er worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. In de toelichting behorende bij de wijziging wordt dit uitvoerig toegelicht en onderbouwd.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad naar aanleiding van de ingediende zienswijze wijzigingen aangebracht in de toelichting.

De wijziging is opgenomen in de nota zienswijze die hoort bij het raadsbesluit over het bestemmingsplan.

De gemeenteraad heeft ook besloten om voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

De procedure

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 18 juli 2013 tot en met 28 augustus 2013 ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt de stukken elke werkdag inzien van:

  • a. 08.00 – 12.30 uur (zonder afspraak);

  • b. 14.00 – 16.00 uur (op afspraak: 026 – 3179911; woensdagmiddag zonder afspraak);

  • c. 18.00 – 20.00 uur (elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis).

U kunt de stukken ook bekijken op www.westervoort.nl en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0293.BPWambacht2012001-VA01 .

Binnen de periode van terinzagelegging is het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk voor:

  • diegenen die een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en belanghebbende zijn;

  • belanghebbende die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA Den Haag. Ook kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Anders treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan één dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Aan de indiening van zowel het beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Naar boven