Logo Ubbergen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Ubbergen’, Ubbergen

Burgemeester en wethouders van Ubbergen maken bekend dat de gemeenteraad van Ubbergen op 27 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Ubbergen’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud en plangebied bestemmingsplan Bedrijventerreinen Ubbergen

Het bestemmingsplan heeft een beheersmatig karakter en beoogt dus primair om de bestaande situatie op een adequate wijze te bestemmen. Desalniettemin is ernaar gestreefd om de gebruiksmogelijkheden van de bestaande terreinen verder te optimaliseren. Dit heeft geleid tot een aantal aanpassingen in vergelijking met de bestaande regels. Hierbij kan worden gedacht aan het uitbreiden van het soort bedrijven dat op het bedrijventerrein is toegestaan en het vergroten van bestaande bouwmogelijkheden, zodat intensiever gebruik kan worden gemaakt van de bestaande terreinen. Hierdoor hoeven de bestaande terreinen in de toekomst minder snel te worden uitgebreid. Het bestemmingsplan staat verder geen nieuwe bedrijfswoningen en vestiging van nieuwe (al dan niet volumineuze) detailhandel toe. Tegelijkertijd is er uiteraard voor gezorgd dat de in de omgeving aanwezige functies (zoals burgerwoningen) en waarden (zoals natuurwaarden) niet in onevenredige mate worden gehinderd. Het bedrijventerrein is primair bedoeld voor lokale bedrijven.

Het plangebied bevat de bestaande bedrijventerreinen De Bouwkamp in Ooij en Lieskes Wengs in Leuth (inclusief uitbreidingsgedeelte).

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 12 juli gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage. De terinzagelegging is derhalve tot en met donderdag 22 augustus 2013. De stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis van Ubbergen, Rijksstraatweg 139 te Beek, gedurende de openingstijden. De stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen:

Instellen van beroep en voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 6 weken kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht omtrent het ontwerpbestemmingsplan

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die zijn aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen belanghebbenden een beroep instellen tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, deze dienen eveneens te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, treden in werking met ingang van de dag na afloop van genoemde termijn van de terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State. Indien binnen de termijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven