Logo Oirschot
Bestemmingsplan ‘Eerste herziening Lubberstaat’, Oirschot

Op 25 juni 2013 heeft de gemeenteraad van de gemeente Oirschot het bestemmingsplan ‘Eerste herziening Lubberstraat’ (NL.IMRO.0823.BPSPLUBBSTHERZ1-VAST ) vastgesteld.

De gemeente heeft ook besloten geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in artikel 6.12 Wro het kostenverhaal is anderszins geregeld.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het realiseren van 22 starterswoningen in plaats van 18 starterswoningen in het plangebied Lubberstraat en het omzetten van de agrarische bestemming aan het adres Lubberstraat 2a in Spoordonk in een woonbestemming.

Beroepsmogelijkheid

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 18 juli 2013 voor de duur van zes weken ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis in Oirschot. Als u het plan wilt inzien, moet u hiervoor een afspraak maken via www.oirschot.nl/afspraak of telefonisch via (0499) 583 333. Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl . Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20018, 2500 EA in ’s-Gravenhage.

Er kan alleen beroep worden ingediend door een belangenhebbende:

  • die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Tegelijkertijd kunnen belanghebbenden, binnen de beroepstermijn, naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Oirschot, 17 juli 2013

Naar boven