Logo Ridderkerk
Bestemmingsplan Bolnes Maasoever – Oost gewijzigd vastgesteld, Ridderkerk

Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken bekend dat de gemeenteraad van Ridderkerk op 4 juli 2013 het bestemmingsplan Bolnes Maasoever – Oost gewijzigd heeft vastgesteld.

Het betreft een herziening van het bestemmingsplan Bolnes- Ringdijk 1997 voor het gebied tussen de rivier de Nieuwe Maas, het landgoed Het Huys ten Donck, de Benedenrijweg en de woonlocatie Park Maasdonck, alsmede een deel van het aangrenzende water van de Nieuwe Maas.

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van hoofdzakelijk grondgebonden woningen mogelijk ter plaatse van de voormalige Schram scheepswerf. Voor de overige delen van het plangebied is een beheerregeling opgenomen waarin wordt aangesloten op de bestaande bouw- en gebruiksmogelijkheden.

De gemeenteraad heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen. Dit kan omdat de gemeente voor het verhalen van de kosten een overeenkomst met de ontwikkelaar heeft gesloten.

De geluidsbelasting op de te realiseren woningen is hoger dan in principe wenselijk is. Daarom zijn door het college van Burgemeester en Wethouders op 14 mei 2013 hogere waarden voor geluid vastgesteld. Het besluit hogere waarden geluid wordt gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Wilt u het vastgestelde bestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 12 juli 2013:

Behalve het bestemmingsplan kunt u ook het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad bekijken.

Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad?

Dan kunt u hiertegen in beroep gaan. U kunt alleen in beroep gaan als u een belanghebbende bent èn;

  • als u eerder een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze naar voren te brengen bij de gemeenteraad;

  • of als u wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor zes weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. Stuur uw brief voor 23 augustus 2013 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Heeft u beroep ingesteld? Dan zal de Raad van State u vragen om hen een bedrag te betalen. Dit noemen zij griffierecht. Zij laten u weten hoe u kunt betalen en hoeveel tijd u daarvoor heeft.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting in werking met ingang van 23 augustus 2013. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn.

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan in werking treedt op 23 augustus 2013? Dan moet u gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking nadat op uw verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient moet u daar ook griffierecht voor betalen.

Naar boven