Logo Sliedrecht
Vastgesteld bestemmingsplan Molendijk-Industrieweg, Sliedrecht

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 26 juni 2013 het bestemmingsplan Molendijk-Industrieweg met ID-nummer NL.IMRO.0610.bp07MolenIndustrie-3001 heeft vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal wijzigingen aangebracht op de plankaart en in de regels. Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het Overzicht van wijzigingen die behoren bij het raadsbesluit.

Plangebied

Het plangebied wordt aan de noord-westzijde begrensd door de Baanhoek-Molendijk en aan de zuidzijde door de Beneden Merwede. De oostelijke grens wordt bepaald door de A.W. Landgraafstraat, de Havenstraat en de Merwestraat. Het plangebied bestaat grotendeels uit bedrijventerrein. Het bedrijventerrein is op te delen in twee afzonderlijke gebieden, namelijk Molendijk aan de noordkant en Industrieweg (Kerkerak) aan de zuidkant. Naast industrie bevinden zich in het plangebied ook de woningen aan de Molendijk 18-218, Baanhoek 12-20, de Kroonstraat en de L. van der Wielstraat. Binnen het plangebied valt ook de gemeentelijke (jacht)haven, het gemeentekantoor en het baggermuseum.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een actuele planologisch-juridische regeling voor het genoemde plangebied. Voor de bestaande woningen, het baggermuseum, het gemeentekantoor, de (jacht)haven, groen, ontsluitingswegen, de waterkering en de bedrijvigheid bij de Van der Wielstraat geldt dat het bestemmingsplan het bestaande gebruik vastlegt. Voor de bedrijvigheid op het gezoneerd industrieterrein Molendijk-Industrieweg geldt dat de gemeente de van oudsher aanwezige (watergebonden) industrie in het plangebied wil behouden en versterken. Het voorliggende bestemmingsplan respecteert de vergunde milieurechten van de in het gebied aanwezige bedrijven en biedt de bedrijven ontwikkelingsruimte waar dat mogelijk is. Het bestemmingsplan maakt geen nieuwe woonfuncties mogelijk. Het bestemmingsplan is dan ook overwegend consoliderend van aard. Wel bevat het bestemmingsplan in tegenstelling tot de oude plannen uit de jaren '60 een actuele regeling voor de milieuzonering en actuele bouwregels. Verder wordt de grens van het gezoneerde industrieterrein vastgelegd en wordt het industriegeluid van dit geluidgezoneerd industrieterrein mede via het bestemmingsplan geregeld. Ontwikkelingen die in de afgelopen jaren zijn gerealiseerd via vrijstellingen of omgevingsvergunningen, zoals het gemeentehuis, worden van een passende bestemming voorzien.

Ter inzage

In overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het plan vanaf 12 juli 2013 tijdens kantooruren zes weken, dus tot 23 augustus 2013, ter inzage in het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart. Het bestemmingsplan is als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten -> Ruimtelijke Plannen -> Vastgestelde bestemmingsplannen, nog niet in werking.

Mogelijkheid beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de terinzageligging beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en door een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Het adres van de Raad van State is: Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Een ingesteld beroep schorst de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven