Logo Gaasterlân-Sleat
Vastgestelde Beheersverordeningen ‘Balk en het IJsselmeer’ en ‘Bakhuizen’, Gaasterlân-Sleat

Burgemeester en wethouders van Gaasterlân-Sleat maken bekend dat de gemeenteraad van Gaasterlân-Sleat op 26 juni 2013 de Beheersverordeningen “Balk en het IJsselmeer” en “Bakhuizen” heeft vastgesteld.

In de beheersverordeningen zijn de bestaande planologische regelingen vastgelegd voor deze gebieden. Uitgangspunt voor de beheersverordeningen zijn de nu geldende bestemmingsplannen, deze regelingen zijn in algemene zin overgenomen. De beheersverordeningen zijn vastgesteld om te voldoen aan de Wet ruimtelijke ordening om per 1 juli 2013 een actueel vastgesteld planologisch kader te hebben en zullen later deels vervangen worden door nieuwe bestemmingsplannen. De beheersverordeningen omvatten de volgende gebieden, waarbij de gebieden in Balk een nieuw bestemmingsplan ter vervanging van de beheersverordening zullen krijgen:

  • Balk-Centrum;

  • Balk-Noord;

  • IJsselmeer;

  • Bakhuizen.

De beheersverordeningen zullen als toetsingskader voor aanvragen om omgevingsvergunning worden gebruikt.

De vastgestelde beheersverordeningen treden met ingang van 12 juli 2013 in werking. Met ingang van die datum zijn de beheersverordeningen en het raadsbesluit in te zien:

  • Tijdens openingstijden bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure, het servicekantoor Balk (Dubbelstraat 1) en het servicekantoor Lemmer (Vissersburen 88);

  • Via onze website www.defriesemeren.nl met een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • De beheersverordeningen kunnen ook rechtstreeks worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl

Het is niet mogelijk om bezwaar of beroep aan te tekenen tegen een beheersverordening. Voor meer informatie over de beheersverordening kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via het algemene nummer 140514 (zonder kengetal).

Naar boven