Logo Amsterdam-Centrum
Vaststelling bestemmingsplan Oostenburg Noord 2013, Amsterdam-Centrum

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum maakt bekend, dat de deelraad van stadsdeel Centrum bij besluit van 25 juni 2013 het bestemmingsplan Oostenburg Noord 2013 heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt af van het ontwerpplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het besluit van de stadsdeelraad, de regels, de toelichting en de plankaart liggen van 12 juli 2013 tot en met 22 augustus 2013 ter inzage bij:

de receptie van stadsdeel Centrum, Amstel 1, tel.14020.

U kunt het bestemmingsplan raadplegen op:

bestemmingsplannen amsterdam en ruimtelijke plannen

De bronbestanden van het bestemmingsplan en bijbehorende stukken worden digitaal beschikbaar gesteld op de index

Plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Conradstraat, de Oostenburgervaart, de Oostenburgerdwarsstraat, de Wittenburgervaart en de spoordijk.

bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Oostenburg Noord 2013 regelt alleen wat het vorige bestemmingsplan voor Oostenburg Noord regelt, plus de tot nu toe verleende vrijstellingen, ontheffingen en afwijkingen van dat bestemmingsplan. Dit betreft onder meer de bouw van het INIT en de horecavestiging Rosa en Rita aan de Conradstraat. Daarnaast is, conform de gewijzigde wetgeving op het gebied van archeologische monumentenzorg, de regeling voor de bescherming van aanwezige archeologisch waarden toegevoegd. Ook zijn de panden gebouwd voor 1970 voorzien van een ordewaardering. Het bestemmingsplan maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Beroep.

Van 13 juli tot en met 23 augustus kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • en belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die door de deelraad ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak met het oog op onverwijlde spoed, een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 11 juli 2013

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum.

Naar boven