Logo LelystadGemeente Lelystad, verkeersbesluit tijdelijke verbod om stil te staan Buizerdweg ter hoogt van nummer 4.

Datum besluit: 2 juli 2013

Registratienummer: 131037722

Onderwerp: Tijdelijk v erbod om stil te staan noordzijde toegangsweg naar

Buizerdweg 4

Het college van de gemeente Lelystad,

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Het bepaalde in artikel 18, lid 1, sub 2, van de Wegenverkeerswet 1994 waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten aan ons college toekomt;

Overwegingen:

  • -De dependance van de school De Tjotter is tijdelijk gehuisvest aan de Buizerdweg.

  • -Dit gedeelte van de Buizerdweg ligt buiten de bebouwde kom van Lelystad.

  • -Buiten de bebouwde kom, is geen parkeerverbod van grote voertuigen van kracht.

  • -Grote voertuigen en/of aanhangers staan geparkeerd langs het fietspad van en naar de school toe.

  • -De fietsroute van en naar de Tjotter-Buiten wordt intensief gebruikt door leerlingen, die zowel uit de wijk Warande als uit de wijk Hollandse Hout komen.

  • -De geparkeerde auto’s en vrachtauto’s zorgen voor zichtbelemmering voor de fietsende scholieren.

  • -Het is wenselijk dat er langs het fietspad op de toegangsweg naar de school Tjotter-Buiten, Buizerdweg 4, tijdelijk een verbod om stil te staan wordt ingesteld.

  • -Het tijdelijke karakter van deze maatregel is tot de school Tjotter-Buiten naar de definitieve locatie verhuist.

  • -Dit verkeersmaatregelenpakket dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 bij verkeersbesluit te worden bekrachtigd.

  • -De weggedeelten waarvoor de verkeersmaatregelen van kracht zullen zijn liggen buiten de bebouwde kom grens ingevolge de Wegenverkeerswet en zijn in beheer van de gemeente Lelystad.

Doel van het besluit:

Het verzekeren van de veiligheid op de weg;

Het beschermen van weggebruikers en passagiers;

Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

Motivering

De gemeente Lelystad is door de verkeersouder van de Tjotter-buiten benaderd over een verkeersonveilige situatie.

Langs de toegangsweg naar de school toe, staan met grote regelmaat vrachtauto’s geparkeerd aan de zijde van het fietspad. Mede vanwege deze geparkeerde grote voertuigen, parkeren ook ouders en verzorgers hun voertuig daar, terwijl er voldoende parkeerruimte op de parkeerplaats bij de school is.

Het aanspreken van de ouders door de verkeersouder heeft niet het effect dat er niet geparkeerd wordt langs deze toegangsweg.

De geparkeerde auto’s en vrachtauto’s werken zicht belemmerend voor de leerlingen die per fiets naar school komen, wat een verkeersonveiligheid met zich meebrengt tijdens breng- en haalmomenten.

Gezien het feit dat het hier tijdelijke huisvesting van de school betreft, wordt geadviseerd een verbod om stil te staan in te stellen tot de school verhuist naar de definitieve locatie.

Belangenafweging

Bij de overwegingen om tot deze verkeersmaatregel te komen zijn de belangen van de diverse verkeerscategorieën tegen elkaar afgewogen.

Wat betreft parkeergelegenheid voor grote voertuigen; hiervoor zijn diverse parkeergelegenheden binnen Lelystad gerealiseerd. Voor de personenauto’s zijn op het parkeerterrein bij de school voldoende mogelijkheden om te parkeren.

Niet is te verwachten dat belanghebbenden bij uitvoering van de verkeersmaatregel onevenredig in hun belangen worden getroffen.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gevoerd met de politie Flevoland.

Er is een positief advies van de korpschef ontvangen over de verkeersmaatregel.

Besluit

1.Instellen tijdelijk verbod om stil te staan, noordzijde toegangsweg naar Buizerdweg 4, door plaatsing van borden volgens model E02 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het aanbrengen van een gele doorgetrokken streep als bedoeld in het BABW,

één en ander zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening;

Lelystad, 2 juli 2013

Datum van publicatie: 10 juli 2013

Het college van de gemeente Lelystad,

de secretaris, de burgemeester,

Openbaar making en ter visie legging

Het verkeersbesluit ligt voor een ieder van 11 juli 2013 tot 22 augustus 2013 ter inzage tijdens de openingstijden bij de Stadswinkel.

Bezwaar

Openbare bekendmaking van dit verkeersbesluit geschiedt door publicatie in de digitale Staatscourant en de Flevopost, editie 10 juli 2013, verspreidingsgebied Lelystad.

Gelet op de artikelen 3:45, 6:5 en 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van publicatie tegen dit verkeersbesluit bezwaar maken bij het college van de gemeente Lelystad.

Het bezwaarschrift dient te worden gezonden aan het college van de gemeente Lelystad, afdeling Beheer Openbare Ruimte, Postbus 91, 8200 AB Lelystad.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Indien spoedeisende belangen daartoe nopen, kan aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad een voorlopige voorziening worden gevraagd. Het adres van de rechtbank is:

Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Voor het voeren van deze procedure is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven