Logo Dronten
Wijziging vaststellingbesluit bestemmingsplan ‘Randmeerzone (8060)’, Dronten

De gemeenteraad stelde op 24 november 2011 het bestemmingsplan “Randmeerzone (8060)” gewijzigd vast. Tegen het vaststellingsbesluit zijn beroepschriften ingediend. De Raad van State deed op 15 mei 2013 hierover uitspraak. Ten aanzien van één onderdeel van deze uitspraak draagt de Raad van State de gemeenteraad op de geconstanteerde gebreken in het bestreden besluit te herstellen (zogenaamde bestuurlijke lus). Dit betreft twee ontbrekende delen van bestaande aardgastransportleidingen op de verbeelding.

Het college van Dronten maakt bekend dat de gemeenteraad op 27 juni 2013 besloot het bestreden besluit te herstellen. De ontbrekende gedeelten van de aardgastransportleidingen A-570-12 en A-570-01 worden op de verbeelding op genomen. Voor het overige blijft het vaststellingsbesluit bestemmingsplan “Randmeerzone (8060)” d.d. 24 november 2011 in tact.

U kunt de desbetreffende stukken van 11 juli tot en met 22 augustus 2013 tijdens openingstijden inzien (6 weken) bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Het gehele plan is ook beschikbaar op:

Beroepschrift/voorlopige voorziening

Tijdens de beroepstermijn die ingaat na de eerste dag van de terinzagelegging kunt u binnen 6 weken een schriftelijk beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), wanneer u:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebt ingediend;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan “Randmeerzone (8060)”.

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ . Voor het digitaal verzenden moet u beschikken over DigiD.

Het besluit van de gemeenteraad van Dronten treedt in werking na het aflopen van de beroepstermijn. Ook kunt u – tijdens de beroepstermijn – een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Dronten, 10 juli 2013.

Het college van Dronten, secretaris, R. Kool.

burgemeester, A.B.L. de Jonge.

Naar boven