Logo Oost Gelre
Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Lesli Vuurwerk Visserijdijk’ (tevens ontwerpbesluit onttrekken deel Visserijdijk aan de openbaarheid), Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd ontwerp bestemmingsplan met ingang van 12 juli 2013 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van de vuurwerkopslag bij Lesli Vuurwerk aan de Visserijdijk. De uitbreiding vindt (gefaseerd) plaats aan de overzijde van de Visserijdijk, waardoor de Visserijdijk onttrokken wordt aan de openbaarheid. Het onttrekken aan de openbaarheid van een deel van de Visserijdijk maakt ook onderdeel uit van dit ontwerpbesluit.

De nieuwe opslagloodsen worden landschappelijk ingepast. Tevens wordt het bedrijf aan de Heringsaweg 10 meegenomen in het landschapsplan.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemer heeft met de gemeente een overeenkomst afgesloten, waardoor een exploitatieplan achterwege kan blijven.

Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde, tijdens openingstijden. Ook kunt u het plan in de centrale hal digitaal raadplegen of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl ). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl .

Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 22 augustus 2013.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393489), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit om een deel van de Visserijdijk aan de openbaarheid te onttrekken kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Naar boven