Logo Den Helder
Ontwerp bestemmingsplan Duinzoom 2013, Den Helder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken bekend dat ingevolge van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 15 juli 2013 voor een periode van zes weken (dus tot en met maandag 26 augustus 2013) voor een ieder ter inzage ligt:

het ontwerp bestemmingsplan Duinzoom 2013, alsmede op het plan betrekking hebbende stukken.

Het bestemmingsplan geeft een overwegend conserverende visie weer op basis van het actuele ruimtelijke beleid voor de Duinzoom van Den Helder. De plangrenzen worden globaal gevormd door de Noordzee in het westen, Huisduinen in het noorden, De gemeentegrens met Zijpe in het zuiden en de wijk Nieuw Den Helder, de fiets en kanoroute (tussen Nieuw Den Helder tm de Middenvliet), de Zanddijk (tussen de Middenvliet en de van Foreestweg) en rand met de woonwijken van Julianadorp in het oosten.

De grootste bestemming in het plan is de bestemming natuur waarbinnen het strand, de duinen, het bos (de Donkere Duinen) en Mariëndal zijn gelegen en voorziet dan ook in een actuele bestemmingsregeling behorende bij deze gronden. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in het vastleggen van de bestaande toestand/rechten van de gebieden ten behoeve van Sport, de recreatieve gebieden (waaronder vakantieparken en campings), maar ook van de woningen, water, groen en bijbehorende wegen gelegen binnen het plangebied. De beperkte nieuwe ontwikkelingen die het plan toestaat zijn verwoord in de toekomstvisie in de toelichting van het plan. Tot slot is ook is aandacht besteed aan de binnen het plangebied liggende primaire waterkering, Natura-2000 gebieden en archeologische aandachtsgebieden.

Zoals aangegeven volgt het bestemmingsplan Duinzoom 2013 het actuele rijks- en provinciaal beleid voor het gebied. Daarnaast is de bestaande situatie in de toelichting opgenomen evenals de milieuaspecten, cultureel erfgoed, de ontwikkelingsvisie en de juridische planopzet. Voor de verschillende bestemmingen in het plangebied zijn regels opgesteld.

Het ontwerp bestemmingsplan Duinzoom 2013 ligt op de volgende wijze ter inzage:

  • elektronische via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • als pdf bestand, inclusief bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.denhelder.nl;

  • bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan met het daarbij behorende ontwerpbesluit kenbaar maken bij de Gemeenteraad van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA, Den Helder. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met een medewerker van het team planontwikkeling van de Afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen van de gemeente Den Helder, telefoon 0223-678 817.

Naar boven