Logo Noordwijk
Ontwerpbestemmingsplan noordoostelijke deel van de bebouwde kom, Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerpbestemmingsplan Noordwijk aan Zee voor een ieder ter visie ligt.

Plangebied

Het plangebied heeft betrekking op het noordoostelijke deel van de bebouwde kom van de kern Noordwijk aan Zee, globaal begrensd door de Duinweg, de Stijntjes Duinstraat, de Julianastraat, de Karel Doormanstraat, de Golfweg, de Golfbaan en de Northogodreef (met uitzondering van Groot Hoogwaak en het Witte Mavoterrein) én het gebied rond het Dobbelmannduin, globaal begrensd door de Oude Zeeweg, het Picképlein, de Huis ter Duinstraat, de Nieuwe Zeeweg en de Prins Hendrikweg, inclusief de begraafplaats.

Doel van het bestemmingsplan

Het doel van dit bestemmingsplan is het opstellen van een conserverende regeling voor beide plangebieden. Conserverend wil zeggen dat de bestaande situatie (gebruik en bebouwing) en de bestaande rechten uit het geldende bestemmingsplan leidend zijn voor het toekennen van de bestemmingsregelingen in het voorliggende ontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Noordwijk aan Zee ligt met ingang van donderdag 31 januari 2013 tot en met woensdag 13 maart 2013 voor een ieder ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan raadplegen:

  • via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering NL.IMRO.0575.BPNWaanZee-ON01;

  • via de gemeentelijke website www.noordwijk.nl: op de homepage onder gemeentelijke informatie klikt u op de button ‘Bestemmingsplannen’ en daarna op ‘Actualisering bestemmingsplannen’ en dan op ‘bestemmingsplan Noordwijk aan Zee’;

  • bij de gemeentewinkel in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42.

Zienswijzen indienen

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan Noordwijk aan Zee ter visie ligt, kan een ieder – bij voorkeur schriftelijk – een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Het is ook mogelijk mondeling een zienswijze naar voren te brengen.

Uw schriftelijke zienswijze (geen e-mail) dient u te richten aan de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG te Noordwijk. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan Noordwijk aan Zee'. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de heer F. van Asselt via telefoonnummer 071-3660 274.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden

In het kader van het ontwerpbestemmingsplan wordt momenteel akoestisch onderzoek uitgevoerd in verband met een permanente woonbestemming voor de zogenaamde zomerhuisjes. De verwachting is dat voor enkele van deze gebouwen een hogere waarde dan de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in de Wet geluidhinder nodig is. Indien dit aan de orde is, zal het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden met de daarbij behorende stukken ter visie worden gelegd. De bekendmaking van de tervisielegging van het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden met de daarbij behorende stukken zal dan binnenkort worden gepubliceerd.

Naar boven