Besluit van de Minister van Economische Zaken van 4 juli 2013, nr. WJZ / 13118078, tot intrekking van de Beleidsregels privacy Internet- en e-mailgebruik EZ

De Minister van Economische Zaken;

Gelet op artikel 27, eerste en tweede lid, van de Wet op de ondernemingsraden;

Besluit:

Artikel 1

De Beleidsregels Privacy Internet- en e-mailgebruik EZ worden ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op 1 augustus 2013.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 4 juli 2013

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

TOELICHTING

Dit besluit strekt tot het intrekken van de Beleidsregels privacy Internet- en e-mailgebruik EZ. Deze beleidsregels geven aan op welke wijze EZ kan controleren of de Gedragslijn voor Internet en e-mailgebruik EZ wordt gevolgd door de medewerkers van EZ. Ook zorgen deze beleidsregels ervoor dat bij het controleren van de naleving rekening wordt gehouden met het privacybelang van de medewerkers.

Binnen EZ is in overeenstemming met de Departementale Ondernemingsraad een Reglement voor de digitale werkplek tot stand gekomen welke op 1 augustus 2013 in werking zal treden. Dit reglement maakt deel uit van het Integriteitsbeleid van het ministerie en beschrijft de regels van het ministerie voor de gebruikers en beheerders van zijn digitale werkplekken. Dit reglement is van toepassing op het Ministerie van Economische Zaken inclusief de daaronder vallende agentschappen en diensten. Het reglement bevat een gedragscode, een privacyreglement, een protocol voor beheerders en een noodprocedure voor de toegang tot een account. Hierbij wordt rekening gehouden met de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens aan de verwerking van persoonsgegevens stelt.

De onderwerpen welke aan bod komen in de Beleidsregels privacy Internet- en e-mailgebruik EZ zijn in het nieuwe Reglement voor de digitale werkplek opgenomen en gemoderniseerd. Hierdoor zullen de Beleidsregels privacy Internet en e-mailgebruik EZ overbodig worden. De beleidsregels kunnen derhalve worden ingetrokken.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven