Logo Bergen op Zoom
Vaststelling Beheersverordening ‘De Schans’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad in de raadsvergadering van 27 juni 2013 de Beheersverordening De Schans met planidentificatienummer NL.IMRO.0748.BH01deschans-0301 heeft vastgesteld. De beheersverordening is een instrument dat in plaats van een bestemmingsplan kan worden ingezet om de planologische situatie in een gebied vast te leggen.

Het verordeningsgebied ligt in het noordoostelijke deel van de kern Halsteren. Het gebied wordt globaal begrensd door de Grondmolen in het noorden, de Schansbaan aan de oostzijde, de Steenbergseweg aan de westkant en door de oudere delen van de Schans, de Zoutendamseweg en de Wouwseweg in het zuiden.

In de beheersverordening is de planologische situatie vastgelegd voor (een deel van) het woongebied De Schans en de hierin aanwezige overige functies. De beheersverordening zorgt ervoor dat er een actueel planologisch kader voor dit gebied van toepassing is. De in de verordening opgenomen beheersregeling is gebaseerd op de feitelijke situatie en het bestaande planologische regime. Met de vaststelling van de verordening wordt het bestemmingsplan “De Schans 2000” (grotendeels) geactualiseerd.

De beheersverordening treedt de dag na publicatie in werking en ligt met ingang van 15 juli 2013 gedurende openingstijden voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor, Jacob Obrechtlaan 4, Bergen op Zoom. De beheersverordening en bijbehorende stukken zijn tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening” en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BH01deschans-0301 ).

Het is niet mogelijk om beroep dan wel bezwaar aan te tekenen tegen de beheersverordening.

Bergen op Zoom, 12 juli 2013

Naar boven