Logo Delfzijl
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Centrum’ en gewijzigd vastgesteld besluit hogere grenswaarden geluidhinder, Delfzijl

De raad heeft op 23 mei 2013 het bestemmingsplan ‘Centrum’ gewijzigd vastgesteld.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 23 april 2013 het besluit hogere grenswaarden geluidhinder gewijzigd vastgesteld.

De grens van het plan is aan de oostzijde de Oosterveldweg, aan de zuidzijde de Damsterkade, aan de westzijde Menno van Coehoornsingel en de begraafplaats. In het plan is aan de noordzijde ook een gedeelte van de Kustweg en omgeving (zeezijde) tot aan de Neptunusstraat opgenomen.

Wijzigingen

Het plan is gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. Voor de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u naar het raadsbesluit met voorstel en antwoordnota. Voor de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluidhinder verwijzen wij naar het collegebesluit met bijlagen.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde besluit hogere grenswaarden geluidhinder met het collegebesluit liggen van 11 juli 2013 tot en met 21 augustus 2013 ter inzage in het gemeentehuis waar u zich kunt melden bij de receptie van het Klant Contact Centrum en in de openbare bibliotheek aan de Oude Schans 23 te Delfzijl. Het bestemmingsplan met plannummer NL.IMRO.0010.16BP-VG01 en het besluit hogere grenswaarden geluidhinder zijn ook in te zien via www.delfzijl.nl , ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt de digitale versie.

Beroep

Tijdens deze termijn kan tegen het raadsbesluit ‘gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Centrum’ en tegen het collegebesluit ‘gewijzigde vaststelling besluit hogere grenswaarden geluidhinder’ beroep worden ingesteld door:

  • degenen, die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;

  • iedereen, die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht.

Het beroep stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en het collegebesluit tot gewijzigde vaststelling van het besluit hogere grenswaarden geluidhinder treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het raadsbesluit en/of het collegebesluit treden niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Delfzijl, 10 juli 2013

Naar boven