Logo Delfzijl
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’, Delfzijl

De raad heeft op 23 mei 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ heeft betrekking op het noordelijke deel van het buitengebied van de gemeente, het gebied buiten de dorpen ten noorden van de spoorlijn Delfzijl -Groningen.

In verband met dit bestemmingsplan en het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid’ is een Milieueffectrapportage opgesteld: ‘plan-MER buitengebied Delfzijl’. De plan-MER is bedoeld om milieubelangen op een volwaardige manier mee te wegen in de bestemmingsplannen. De plan-MER en de aanvulling hierop, de Passende Beoordeling (PB) en het advies van de MER-commissie zijn opgenomen in de bijlagen bij de plantoelichting van de bestemmingsplannen. Deze stukken zijn dus onderdeel van de bestemmingsplannen.

Wijzigingen

De plannen zijn gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van:

  • een aantal ingediende zienswijzen;

  • een aantal ambtshalve opmerkingen;

  • het advies van de MER-Commissie ten aanzien van de opgestelde milieueffectenrapportage en de Passende Beoordeling in het kader van de Natuurbeschermingswet.

Voor de wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen verwijzen wij u naar de raadsbesluiten met voorstellen en de daarbij behorende nota’s ‘Zienswijzen en commentaar’.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ’Buitengebied Noord’ met bijbehorende stukken ligt van 11 juli 2013 tot en met 21 augustus 2013 ter inzage in het gemeentehuis waar u zich kunt melden bij de receptie van het Klant Contact Centrum en in de openbare bibliotheek aan de Oude Schans 23 te Delfzijl. Het plan met plannummer NL.IMRO.0010.04BP-VG01 is ook in te zien via www.delfzijl.nl , ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Beroep

Tijdens deze termijn kan tegen het raadsbesluit ‘gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Noord’ beroep worden ingesteld door:

  • degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • iedereen, die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroep stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De raadsbesluiten treden niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen

Voor vragen over de plannen kunt u contact opnemen met de heer G. Nienhuis van de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer (0596) 63 99 26 of mailen naar g.nienhuis@delfzijl.nl

Delfzijl, 10 juli 2013

Naar boven