Logo Veere
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Zomerhuizenterreinen’, Veere

Burgemeester en wethouders van Veere maken bekend dat als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Veere in zijn vergadering van 13 december 2012 het ontwerpbestemmingsplan “Zomerhuizenterreinen” gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad geen exploitatieplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat alle zomerhuizenterreinen in de gemeente Veere te weten:

Zomerhuizenterrein Breezand I, Zomerhuizenterrein Breezand II, Zomerhuizenterrein Broedershoek, Burgvliet, Zomerhuizenterrein De Ruiser, Zomerhuizenterrein De Zandput, Duinweg, Zomerhuizenterrein Het Kustlicht, Recreatie en Zomerhuizenterrein Kustlicht II, Buitenhof Domburg, Uitbreiding Hof Domburg, Joossesweg, Zomerhuizenterrein Vebenabos, Bungalowpark Zee, Bos en Duin.

Dit betreft één nieuwe regeling voor alle terreinen. Daarnaast wordt ook de ontwikkeling van een extra recreatiewoning op Zomerhuizenterrein De Zandput te Zoutelande meegenomen.

Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp wordt verwezen naar het zienswijzenrapport. Dit ligt ter inzage bij de overige stukken.

Het bestemmingsplan, het besluit van de gemeenteraad en het zienswijzenrapport liggen van 1 februari 2013 t/m 14 maart 2013 ter inzage. Het digitale gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is vanaf 1 februari 2013 beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0036BPZhtAp-VG01. Tevens is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan vanaf 1 februari 2013 in te zien op de gemeentelijke website www.veere.nl onder ‘loket, visie en beleid, bestemmingsplannen – Algemene ruimtelijke plannen – Zomerhuizenterreinen (vastgesteld)’.

Van 1 februari 2013 t/m 14 maart 2013 kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad, een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 15 maart 2013. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Domburg, 30 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Veere, De secretaris, R.S.M. Heintjes

De burgemeester, R.J. van der Zwaag

Naar boven