Logo Leiden
Voorontwerp bestemmingsplan Garenmarkt, Leiden

Kennisgeving

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Leiden kennis van de voorbereiding van het bestemmingsplan ’Garenmarkt’. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een ondergrondse parkeergarage onder de Garenmarkt juridisch-planologisch mogelijk. In het voorontwerp bestemmingsplan is onder andere bepaald dat de garage een maximale capaciteit mag hebben van 500 parkeerplaatsen en dat de in- en uitrit zich in de Korevaarstraat zullen bevinden.

Voorontwerp bestemmingsplan

Op 2 juli 2013 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het voorontwerp bestemmingsplan voor inspraak vrij te geven. Het voorontwerp bestemmingsplan ligt van donderdag 11 juli tot en met donderdag 5 september 2013 ter inzage voor het indienen van inspraakreacties. Tijdens die termijn is het bestemmingsplan in te zien in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), beiden geopend op maandag t/m vrijdag van 8:30-17:00 uur, donderdagavond van 17:00-20.00 uur en zaterdag van 09:00-13:00 uur. De digitale versie van het voorontwerp bestemmingsplan is beschikbaar op de website van de gemeente Leiden (www.leiden.nl/ruimtelijkeordening) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inspraakprocedure

Gedurende de inspraaktermijn kunnen schriftelijke reacties op het voorontwerp bestemmingsplan worden ingediend bij burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden (postbus 9100, 2300 PC Leiden). Het is ook mogelijk uw inspraakreactie per e-mail te sturen naar sleutel@leiden.nl, onder vermelding van ‘inspraak voorontwerp bestemmingsplan Garenmarkt'. Een mondelinge inspraakreactie kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak via het secretariaat van het team ORO, tel. 071-51 65232.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het Servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 071-51 65502, e-mail: service.bowo@leiden.nl.

Naar boven