Logo Amsterdam – Nieuw-West
Kennisgeving gewijzigd vaststelling bestemmingsplan de Terp, Amsterdam – Nieuw-West

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de stadsdeelraad bij besluit van 29 mei 2013 het bestemmingsplan de Terp gewijzigd heeft vastgesteld, alsmede dat de stadsdeelraad krachtens artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening heeft beslist om geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Het bestemmingsplan betreft in hoofdzaak een conserverend plan en deels een ontwikkelplan. Aan de oude dijk de Osdorperweg ligt een vrijgelegen verhoogd terrein (de Terp). Het stadsdeel stelt op dit terrein 6 kavels ter beschikking voor zelfbouwwoningen. De bouw van de woningen is reeds mogelijk op basis van het vigerende bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is echter verouderd, waardoor een nieuw, actueel bestemmingsplan gewenst is.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, liggen van donderdag 11 juli 2013 tot en met woensdag 21 augustus 2013 ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Osdorpplein 1000, Plein ’40-’45 nr. 1 en de Pieter Calandlaan 1 te Amsterdam. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens digitaal beschikbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1205BPSTD-VG01 .

Beroep

Tegen bovengenoemd besluit kan binnen zes weken na de dag waarop dit besluiten conform artikel 3.44 lid 1 sub a Awb ter inzage is gelegd schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en:

  • tijdig bij de deelraad een zienswijze tegen het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpplan/ontwerpbesluit;

Iedere belanghebbende kan een beroepschrift indienen als er bezwaren bestaan tegen de wijziging(en) die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Tevens kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling. Zonder dat verzoek treedt het door de deelraad vastgestelde bestemmingsplan in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Amsterdam, 10 juli 2013

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter

J. Goedhart, secretaris

Naar boven