Logo Rheden
Vastgesteld bestemmingsplan Landelijk gebied, wijziging locatie Zutphensestraatweg 5 Velp, Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan Landelijk gebied, wijziging locatie Zutphensestraatweg 5 Velp op 25 juni 2013 ongewijzigd door het college is vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om het bouwvlak te vergroten ten behoeve van een herinrichting van het erf. Door de vergroting van het bouwvlak wordt het mogelijk de huidige bedrijfswoning, welke in zeer slechte bouwkundige staat verkeert, te vervangen door een tweetal nieuwe bedrijfswoningen. Door de vergroting van het bouwvlak kan het erf efficiënter worden ingedeeld. Gelet op de ligging op het landgoed Biljoen zal een zorgvuldige inpassing van het erf plaats moeten vinden. Hiertoe is een inrichtingsplan opgesteld. Het plan betreft een wijziging ex artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening van het bestemmingsplan ’Landelijk gebied’. Dat betekent dat het college van burgemeester en wethouders bevoegd is om het plan vast te stellen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 11 juli 2013 tot en met 21 augustus 2013 ter inzage in het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Inwonerszaken te De Steeg en in het Servicecentrum aan Den Heuvel 32 te Velp.

U kunt het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de gemeentelijke website. U kunt de stukken vinden via www.rheden.nl/beleid en projecten/ wonen en woonomgeving/bestemmingsplannen/ter inzage.

Beroep

Met ingang van 11 juli 2013 tot en met 21 augustus 2013 kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij burgemeester en wethouders naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-GRAVENHAGE. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 22 augustus 2013, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het indienen van beroep en voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

De Steeg, 10 juli 2013

Naar boven