Logo Arnhem
Ontwerpbestemmingsplan Rijnboog Paradijs, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerpbestemmingsplan Rijnboog – Paradijs

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 11 juli 2013 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 21 augustus 2013) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 20 juni 2013 ook via internet in te zien op het webadres http://www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storing voorbehouden).

De interactieve verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.829-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.829-/NL.IMRO.0202.829-0201/

Plangebied

Het plangebied is gelegen in het zuidelijke deel van de binnenstad. Het plangebied grenst aan de Markt, het Kerkplein, Rodenburgstraat en de Ariën Verhoeffstraat.

Aanleiding en doel

Het Rijnbooggebied is het gebied tussen de Rijnkade, de middeleeuwse binnenstad en het station. Het gebied is tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest en na de oorlog weer in hoog tempo opgebouwd. Deze snelle wederopbouw heeft niet tot een gebied geleid dat gevoelsmatig hoort bij het levendige centrum en zorgt voor een goede relatie tussen de binnenstad en de rivier. Het project Rijnboog probeert deze relatie wel te leggen en probeert daarnaast een verbinding te maken tussen het nieuwe stationsgebied en de Rijn. Het project Rijnboog is een ingrijpende verandering die niet binnen enkele jaren wordt gerealiseerd. Vanwege de grootte van het project is een fasering gemaakt.

De planontwikkeling voor Rijnboog beoogt onder meer dat het gebied Paradijs deel gaat uitmaken van de Arnhemse binnenstad. Het gebied Paradijs krijgt daarbij een gemengd functioneel karakter met nadruk op binnenstedelijk wonen. Het gebied moet een uniek woonkarakter krijgen tussen de Rijnkade, Kerkplein en Markt, temidden van binnenstedelijke sfeer en voorzieningen. De nieuwe bebouwing moet goed aansluiten op de al bestaande bebouwing aan de Markt, binnenstad en Rodenburgstraat, zowel functioneel als qua vorm en structuur.

Het bestemmingsplan omvat dan meer dan alleen het projectgebied van Paradijs. De bestaande bebouwing aan de Rodenburgstraat wordt beherend bestemd. De bestaande situatie wordt bestemd.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Tevens bestaat de mogelijkheid om een digitale zienswijze in te dienen via het webadres:

http://www.arnhem.nl/bestemmingsplan

Informatie

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer A. Meijers, tel. nr.: 026-3773697 van de afdeling Ruimte.

Naar boven