Logo Bloemendaal
Bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2013’ vastgesteld, Bloemendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Bloemendaal op 27 juni 2013 het bestemmingsplan “Landelijk Gebied 2013” gewijzigd heeft vastgesteld. Dit plan maakt onderdeel uit van de reguliere periodieke herziening van alle bestemmingsplannen in de gemeente Bloemendaal.

Het plangebied omvat het gehele grondgebied van de gemeente Bloemendaal buiten de dorpskernen, met uitzondering van Bloemendaal aan Zee. Voor dit plangebied is een apart bestemmingsplan opgesteld.

Op het ontwerp bestemmingsplan Landelijk Gebied 2013 zijn 30 zienswijzen ingediend. De beantwoording van deze zienswijzen is in de nota zienswijzen verwerkt. De gemeenteraad heeft op 27 juni 2013 ook de nota zienswijzen vastgesteld.

Ter visie legging bestemmingsplan

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de nota zienswijzen liggen van 12 juli t/m 22 augustus 2013 ter visie. Via de projectwebsite www.bloemendaal.nl/bestemmingsplanlandelijkgebied kunt u bovengenoemde stukken raadplegen.

Wilt u het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de nota zienswijzen liever op papier inzien? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 tot 12.30 uur terecht op de volgende locaties:

  • Op de locatie Brouwerskolk aan de Brouwerskolkweg 2 te Overveen.

  • Op de locatie Bennebroek aan de Bennebroekerlaan 5 te Bennebroek.

Beroep instellen

Tussen 12 juli en 22 augustus 2013 kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen tegen het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2013:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend.

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze in te dienen op het ontwerp bestemmingsplan.

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie over het instellen van beroep kunt u vinden op www.raadvanstate.nl .

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na de hierboven genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Binnen deze beroepstermijn kan tevens een verzoek tot voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. Wanneer er een voorlopige voorziening wordt toegekend, treedt het betreffende onderdeel van het bestemmingsplan niet in werking, voordat er op het beroep is beslist.

Naar boven