Logo Zutphen
Bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid en West’ gewijzigd vastgesteld, Zutphen

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 11 juli 2013 bij het loket van de gemeente Zutphen, ’s Gravenhof 2, voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Het bestemmingsplan ziet op de actualisatie van de planologisch-juridische regeling van het buitengebied Zuid en West. Er worden in het bestemmingsplan geen grootschalige ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Plangebied

Het plangebied Zuid en West is gelegen ten zuiden en westen van de stad Zutphen. Ook een klein deel gelegen ten noorden van De Mars, voormalig Eefde, valt binnen het plangebied.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 1 juli 2013 met betrekking tot de toelichting, de regels en de verbeelding gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn:

Toelichting

  • Hoofdstuk 3 is de inleiding aangevuld met tekst over het Masterplan IJsselsprong.

  • In paragraaf 3.1.3 is aangevuld in die zin dat er geen mogelijkheden bestaan voor vergroting van glastuinbouwbedrijven.

  • In paragraaf 3.1.3 is de zinsnede over extensiveringsgebied verwijderd omdat dit niet van toepassing is. De tekst ten aanzien van het verwevingsgebied wordt als volgt: In het verwevingsgebied zijn twee intensieve veehouderijen aanwezig. Het bebouwd oppervlak bedraagt maximaal 1 ha dan wel de grotere bestaande oppervlakte.

  • In paragraaf 3.1.3 onder het kopje Intensieve veehouderijen is in de opsomming:

    • de zinsnede over intensieve veehouderijen in het extensiveringsgebied geschrapt omdat dit niet van toepassing is.

    • de zinsnede ‘de regeling dat de bestaande ammoniakemissie niet mag toenemen en de mogelijkheid om hiervan af te wijken moet worden opgenomen in het wijzigingsplan’ wordt toegevoegd.

  • In paragraaf 5.1 is de tekst onder het kopje passende beoordeling aangepast.

  • In paragraaf 5.1 is de tekst onder het kopje zienswijzen aangepast.

  • In paragraaf 5.1 is de PM onder het kopje advies Commissie m.e.r. ingevuld, naar aanleiding van het advies van de Commissie van de m.e.r en een reactiememo, met een verwijzing naar bijlage 4.

  • Paragraaf 7.4 is ingevuld met de tekst van de eerste vier alinea’s van de zienswijzennota en een verwijzing naar bijlage 5.

  • Bijlage 4 Advies Commissie m.e.r. is toegevoegd.

  • Bijlage 5 Zienswijzennota is toegevoegd.

Regels

  • In artikel 5.4.1 onder e is het woord ‘parkeergelegenheden’ verwijderd.

  • Er is een nieuw artikel 23 Wonen – Bedrijf Uiterwaarden opgenomen.

  • De navolgende artikelen zijn vernummerd.

  • In het vernummerde artikel 25.3 is de zinsnede ‘met uitzondering van kwetsbare objecten’ na ‘voorkomende bestemmingen’ toegevoegd.

Verbeelding

  • Driesteek 3: bestemmingsvlak Wonen aan de oostzijde verbreden met 10 m ten behoeve van de realisatie van een paardenbak en een paardenverblijf.

  • Voorster Overmarsweg 1: bestemming toegekende agrarische bestemming een aanduiding ‘specifieke vorm van wonen – plattelandswoning’ opnemen.

  • Vliegendijk 16: opnemen bestemming Wonen – Bedrijf Uiterwaarden.

  • Hekkerlerdijk 5: het bouwvlak is aangepast aan de zuidzijde en de noordzijde.

Beroep

Tegen het ontwerp van het plan zijn zeven zienswijzen naar voren gebracht. Tevens hebben burgemeester en wethouders bij de vaststelling wijzigingen in het plan aangebracht.

Degenen die zienswijzen hebben ingebracht en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze naar voren te brengen, alsmede een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door burgemeester en wethouders aangebrachte wijzigingen kan beroep instellen.

Beroep kan tot en met 21 augustus 2013 worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak kunt u, tegelijkertijd, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Plan inzien

Het bestemmingsplan “Buitengebied Zuid en West” kunt u inzien in het gemeentehuis, bij het Loket. Het plan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl, onder “Nieuws” en dan kiezen voor “Plannen ter inzage”. Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp1500BgebiedZW-vs01

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp1500BgebiedZW-vs01

Zutphen, 10 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven