Logo Almelo
Bestemmingsplan ‘Westelijke Groene Long’, Almelo

In de vergadering van 20 juni 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Westelijke Groene Long” (planid.: NL.IMRO.0141.BP00101-0401 ) gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Wierdensestraat en het sportcomplex Wendelgoor. Aan de oostzijde wordt het plangebied begrensd door de Egbert ten Catelaan en de Willem de Clercqstraat en het Twentekanaal. Aan de zuidzijde is de grens de Oude Wierdenseweg, de Nieuwe Gravenweg en de A35. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de Wierdensestraat, de N36 en de A35.

De gemeenteraad heeft besloten het bestemmingsplan Westelijke Groene Long vast te stellen met inachtneming van de volgende wijzigingen:

Wijziging op de verbeelding

Voor het perceel kadastraal bekend Ambt Almelo, sectie I, nr. 3783 gedeeltelijk (nabij Bellinkhofsweg 3) is voor het perceel met de bestemming ‘Wonen-Stadsrand’ de volgende aanduiding opgenomen: “specifieke vorm van wonen-moestuinwoning”.

Wijzigingen in de regels

  • Aan artikel 24.1 is als lid c toegevoegd:

    een moestuinwoning ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen – moestuinwoning’

  • Artikel 24 lid c t/m e zijn vernummerd naar 24 lid d t/m f

  • Aan artikel 24.2.2 is als lid g toegevoegd:

    in afwijking van 24.2.2 onder c is ter plaatse van de aanduiding 'bijgebouw' een vrijstaand bijbehoren bouwwerk toegestaan.

  • Aan artikel 24.5 is als lid 3 toegevoegd:

    De (hoofd)bewoner van de woning ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen -moestuinwoning’ dient een directe relatie te hebben met de naastgelegen moestuin. De (hoofd)bewoner dient (in persoon) zorg te dragen voor het beheer en onderhoud van de moestuin.

Inzien van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 10 juli 2013 tot en met 20 augustus 2013 ter inzage bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken, Stadhuisplein 1 te Almelo. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via de website van de gemeente Almelo (www.almelo.nl /bestemmingsplannen) en via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Beroep vaststelling

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een beroepschrift indienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep tegen het vaststellingsbesluit kan alleen wanneer u belanghebbende bent en:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Eisen beroepschrift

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift.

Naar boven