Logo Oldambt
Bestemmingsplannen ‘Finsterwolde, Drieborg, Ganzedijk/Hongerige Wolf’ en ‘Nieuwolda ’t Hamrik’, Oldambt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het de bestemmingsplannen ‘Finsterwolde, Drieborg, Ganzedijk/Hongerige Wolf’ en ‘Nieuwolda ’t Hamrik’ zijn vastgesteld. De bestemmingsplannen liggen van 11 juli tot en met 21 augustus 2013 ter inzage.

Bestemmingsplan ‘Finsterwolde, Drieborg, Ganzedijk/Hongerige Wolf’:

Met dit bestemmingsplan wordt voor de kernen in een actuele planologische regeling voorzien, zonder bij voorbaat nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl . U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.22BP0001-0401 .

Bestemmingsplan ‘Nieuwolda ’t Hamrik’:

Het bestemmingsplan geeft een planologisch-juridisch kader voor het realiseren van een nieuw woon/zorgcentrum aan de Hoofdstraat in Nieuwolda. De functie van het nieuwe Hamrik zal vooral liggen in het bieden van 24 uurs-verpleeghuiszorg, het bieden van tijdelijke opvang en mogelijkheden voor de verzorging en het ruimte bieden aan zorg- en welzijnsvoorzieningen.

Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl . U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.13BP0002-0401 .

Crisis- en herstelwet

Voor het bestemmingsplan ‘Nieuwolda ’t Hamrik’ geldt dat wij toepassing hebben gegeven aan de Crisis- en Herstelwet. De realisatie van het woon/zorgcentrum kan worden aangemerkt als een gebiedsontwikkeling van lokaal en regionaal belang als herstructurering van een woon- en werkgebied, zoals bedoeld onder 3.1 van de bijlage 1 ‘Categorieën ruimtelijke en infrastructurele projecten als bedoeld in artikel 1, eerste lid’ van de Crisis- en Herstelwet. Hierdoor is afdeling 2 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing.

Voor belanghebbenden betekent dit dat zij bij beroep tegen het bestemmingsplan binnen de termijn van zes weken argumenten moeten aanvoeren, zonder de mogelijkheid van aanvulling. Verder moet de Raad van State binnen 6 maanden een uitspraak doen op ingesteld beroep.

Ter inzage:

De stukken kunnen worden bekeken in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Beroep:

Er bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om gedurende 6 weken vanaf de datum van terinzagelegging beroep tegen het bestemmingsplan in te stellen bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Belanghebbenden zijn degenen die een zienswijze tegen het betreffende ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend en diegenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om te reageren op het ontwerpplan. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling. Dan treedt het betreffende plan in ieder geval niet eerder in werking dan nadat een beslissing op dat verzoek is genomen.

Naar boven