Logo Kollumerland en Nieuwkruisland
Inspraak voorontwerp bestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Hesseweg 2 in Kollum’, Kollumerland en Nieuwkruisland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken bekend dat op grond van de gemeentelijke inspraakverordening ter inzage ligt het voorontwerp bestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Hesseweg 2 in Kollum’. Deze aankondiging is tevens een kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro).

Herinrichting gronden Hesseweg 2 te Kollum

Het voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld naar aanleiding van het planvoornemen om de agrarische opstallen (stallen en schuren) op het perceel Hesseweg 2 te verwijderen en daarvoor in de plaats twee burgerwoningen mogelijk te maken (inclusief de bestaande boerderij, deze blijft gehandhaafd). Deze ontwikkeling is mogelijk door middel van toepassing van de provinciale Ruimte-voor-ruimteregeling.

Voor het plangebied geldt het bestemmingsplan Buitengebied, partiële herziening. In dit bestemmingsplan kent het plangebied de bestemming Agrarische doeleinden, agrarisch gebied van landschappelijke waarde, Kategorie A, agrarisch bedrijf. Het planvoornemen is niet passend in dit bestemmingsplan. De agrarische functie verdwijnt en het perceel wordt geschikt gemaakt voor de woonfunctie, waarbij een extra woning mogelijk wordt gemaakt.

Inzage voorontwerp bestemmingsplan

Het voorontwerp bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 11 juli 2013 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis, Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum. Het bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar op de website www.kollumerland.nl , onder Wonen en Leven/ Wonen en omgeving/ruimtelijke plannen.

Gedurende voornoemde termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden een schriftelijke reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 9290 AA te Kollum. Indien u buiten de openingstijden het plan wilt inzien of mondeling een inspraakreactie wilt indienen, dan kunt u binnen de termijn van de ter inzage legging een afspraak maken met de afdeling VROM, cluster Ruimtelijke Ordening, telefoon 0511-458 888.

Naar boven