Logo Schagen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerrein Witte Paal, Schagen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 25 juni 2013 het bestemmingsplan Bedrijventerrein Witte Paal in overeenstemming met de geometrisch bepaalde planobjecten in het gml-bestand NL.IMRO.0441.BPWITTEPAAL2012-VA01 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op:

Toelichting:

  • toevoegen extra rioolpersleidingen in beschrijving bestemming Leiding-Riool

  • conclusies definitieve versie planschaderapport opnemen

  • Bijlage 1, bedrijfsverzamelgebouw zowel categorie 1 als 2 benoemen

Regels:

  • artikel 1, definitie van ‘tuincentrum’ opgenomen.

Verbeelding:

  • extra rioolpersleiding opgenomen

  • Zone rond hoofdwaterleidingen verbreed naar 5 meter

  • Bij tuincentrum ‘perifere detailhandel 1’ mogelijk gemaakt

De wijzigingen zijn opgenomen in de Notitie zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan Bedrijventerrein Witte Paal.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied bestaat uit het bedrijventerrein ten noordoosten van de kern Schagen. Het plangebied wordt aan de westkant begrenst door de spoorlijn, in het noorden door de Zuiderweg, aan de oostkant door de provinciale weg N241 en in het zuiden door de Grotewallerweg en de Haringhuizerweg.

Het bestemmingsplan kent voor het merendeel een conserverend karakter dat wil zeggen dat bestaande bouw- en gebruiksrechten in grote lijnen gehandhaafd blijven. Nieuwe ontwikkelingen zijn niet in het bestemmingsplan opgenomen, behalve ontwikkelingen waar recentelijk een vergunning voor is verleend en recent vastgesteld beleid, w.o. regels voor hoger bouwen.

Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 11juli 2013 gedurende een termijn van zes weken tijdens werkdagen ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, en is ook te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schagen.nl , rubriek: beleid en plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: bestemmingsplannen in voorbereiding. De stukken zijn daarnaast digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0441.BPWITTEPAAL2012-VA-01 .

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://schagen.gemeentedocumenten.nl/bestemmingsplannen/prod//NL.IMRO.0441.BPWITTEPAAL2012-VA01 .

Beroep en voorlopige voorziening

Vanaf de dag na ter inzagelegging kunnen gedurende een periode van 6 weken de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze naar voren te brengen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Ruimte van de gemeente Schagen, tel. 0224-210246.

Schagen, 10 juli 2013

Naar boven