Logo De Wolden
Vaststelling facetbestemmingsplannen Buitengebied, De Wolden

De facetbestemmingsplannen ‘Buitengebied thema’s mantelzorg, plattelandswoningen en oppervlakte bijgebouwen’ en ‘Recreatie’ zijn op 20 juni 2013 door de gemeenteraad vastgesteld. Burgemeester en wethouders van De Wolden maken dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend.

De bestemmingsplannen

Facetbestemmingsplan buitengebied thema’s mantelzorg, plattelandswoningen en oppervlakte bijgebouwen

Dit bestemmingsplan verruimt de mogelijkheden voor mantelzorg, maakt het mogelijk om de bestemming plattelandswoning toe te passen en verruimt de oppervlakte aan bijgebouwen bij woningen.

Facetbestemmingsplan Recreatie

Dit bestemmingsplan regelt een aantal verruimingen met betrekking tot recreatiewoningen.

  • verruiming dakhelling;

  • koppeling recreatiewoningen t.b.v. familieverblijf;

  • maakt de combinatie recreatie en zorg mogelijk door middel van extra ruimte en/of voorzieningen;

  • maximaal 2 semi-permanente kampeermiddelen bij een mini-camping.

De bestemmingsplannen gelden als aanvulling op het bestemmingsplan Buitengebied en het bestemmingsplan Buitengebied De Wolden artikel 30 WRO herziening en worden opgenomen in de beheersverordening voor het Buitengebied die in voorbereiding is.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en de bestemmingsplannen met bijbehorende stukken liggen van 11 juli tot en met 21 augustus 2013 ter inzage. Inzien kan via:

  • Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde.

  • De gemeentelijke website: www.dewolden.nl (inwoners/bouwen en wonen/ bestemmingsplannen/inprocedure).

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep instellen tegen de vastgestelde bestemmingsplannen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

De bestemmingsplannen treden in werking op 22 augustus 2013. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden de bestemmingsplannen niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

Zuidwolde, 10 juli 2013

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven