Logo Oldambt
Vooraankondiging ter visie legging ontwerp bestemmingsplannen ‘Spa World te Bad Nieuweschans’ en ‘De Wereldbazar te Winschoten’, Oldambt

Het college van burgemeester en wethouders maakt het voornemen bekend de ontwerp bestemmingsplannen ‘Spa World te Bad Nieuweschans’ en ‘De Wereldbazar te Winschoten’ ter inzage te leggen. Dit voornemen wordt gepubliceerd in verband met de schoolvakanties. De definitieve ter inzage legging zal nogmaals bekend worden gemaakt.

Beide bestemmingsplannen hebben als voorontwerp ter inzage gelegen, er zijn meerdere inspraakreacties ontvangen. Ook is overleg gevoerd met provincie Groningen, waterschap Hunze en Aa’s en Hulpverleningsdienst Groningen. Mede naar aanleiding van de ontvangen reacties zijn de ontwerpbestemmingsplannen gewijzigd en aangevuld.

Ontwerp bestemmingsplan ‘Spa World te Bad Nieuweschans’:

Door middel van het bestemmingsplan wordt planologische medewerking verleend aan het project Spa World aan de Hamdijk 5 in Bad Nieuweschans. Het project voorziet in drie hotels in een parklandschap: een regulier hotel, een zorghotel en een Spa World hotel (totaal ongeveer 170 kamers). Ook komt er een piramidevormig subtropisch zwembad.

Voorontwerp bestemmingsplan ‘De Wereldbazar te Winschoten’:

Door middel van het bestemmingsplan wordt planologische medewerking verleend aan het project de Wereldbazar aan de Papierbaan 80 in Winschoten. Het project omvat een gebouw in drie bouwlagen. De benedenverdieping wordt ingericht als parkeergarage met parkeerplaatsen. Op de eerste en tweede verdieping komt de bazar met ongeveer 550 units. De bazar is alleen op zater-, zon- en feestdagen open.

Ter inzage:

De verwachting is dat het ontwerp bestemmingsplan vanaf 1 augustus 2013 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage ligt. De stukken kunnen worden bekeken in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 in Winschoten op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Gedurende deze termijn van ter inzage legging, kan een ieder een zienswijze kenbaar maken over het ontwerp bestemmingsplan. De schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Oldambt, Postbus 175, 9670 AD Winschoten.

Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling, mevrouw J. de Kleine via het telefoonnummer (0597) 48 2000.

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Spa World te Bad Nieuweschans’ is vanaf 1 augustus 2013 digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl . U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.11BP0003-0201 .

Het ontwerp bestemmingsplan ‘De Wereldbazar te Winschoten’ is vanaf 1 augustus 2013 digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en kan worden geraadpleegd door bij het tabblad ID de plancode: NL.IMRO.1895.02BP7003-0301 in te vullen.

Naar boven