Logo Bergen (NH)
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Boendermakerhof, Bergen (NH)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de raad van Bergen (NH) in de openbare raadsvergadering van 2 juli 2013 het bestemmingsplan Boendermakerhof gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken ligt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf donderdag 11 juli 2013 gedurende zes weken voor een ieder in het gemeentehuis tijdens de openingstijden ter inzage. Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden ingezien via www.bergen-nh.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (Code: NL.IMRO.0373.BPG01001boendermak-C001)

Inhoud

Het plangebied is gelegen in de oksel van de Oude Bergerweg en de Loudelsweg, maar achter de bebouwing langs de straten. De bebouwing ligt aan de Boendermakerhof en aan de Klokketuin. Centraal op de locatie is de ‘Kunstzaal’ gelegen. Behalve de bebouwing rondom de Kunstzaal maken ook twee kavels aan de Oude Bergerweg onderdeel uit van het plangebied.

Met het plan worden de bestaande woningen gesloopt en worden er in totaal 32 woningen teruggebouwd. Het gaat hierbij om 26 woningen in het sociale huursegment, een appartementenvilla met vier koopwoningen en een twee-onder-éénkapper, alle zes in de vrije sector. De Kunstzaal blijft behouden.

Aangebrachte wijzigingen

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een tussenuitspraak (201205550/1/T1/R1 datum 6 februari 2013) de gemeenteraad opgedragen gebreken in het bestemmingsplan te herstellen.

Het plan is zodanig aangepast dat de maximale bouwhoogte over een lengte van 2 m vanaf de zuidelijke en noordelijke grens van het meest zuidelijk gelegen bouwblok A met de bestemming ‘Wonen-1’ is teruggebracht naar 4 m.

Verder wordt gemotiveerd en gedetailleerd aangegeven welke parkeerbehoefte de voorziene bebouwing in het plangebied genereert, hoeveel parkeerplaatsen daarvoor beschikbaar zijn en hoeveel parkeerplaatsen in het gebied worden toegerekend aan de 8 woningen die westelijk van het plangebied zijn gelegen. Er worden 3 extra parkeerplaatsen in het plan gerealiseerd. Hiertoe is de plangrens op de verbeelding verlegd en het nieuwe aantal parkeerplaatsen aangepast in de plantoelichting.

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

In de periode van zes weken vanaf donderdag 11 juli 2013 kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn van zes weken een

dergelijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Bergen, 10 juli 2013

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH).

Naar boven