Logo Kerkrade
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Centrum, 2e herziening, Kerkrade

Het college van burgemeester en wethouders van Kerkrade maakt op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Kerkrade op 26 juni 2013 het bestemmingsplan Centrum, 2e herziening gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Niersprinkstraat, van Beethovenstraat, Mozartstraat, Dr. Kreijenstraat, de noord-oostgevel van het stadhuis alsmede de Markt. Het gebied maakt onderdeel uit van het centrum van Kerkrade.

Met het bestemmingsplan Centrum, 2e herziening wordt beoogd een nieuw planologisch-juridisch kader te bieden voor een herinvulling c.q. herinrichting van het plangebied, waarbij mogelijkheden worden geboden voor commerciële, maatschappelijke en culturele functies, alsmede woningbouw.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 11 juli 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij het vakloket Bouwen, Wonen, Leefomgeving van de sector Stad op de begane grond van het Stadskantoor, Markt 33, 6461 EC Kerkrade. Inzage is mogelijk na telefonische afspraak bij dhr. T. Debast, via het telefoonnummer van de gemeente 14 045. Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden ingezien op de website van de gemeente en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0928.BPCentrum2eherzien-Vg01 .

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende voornoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, net als belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die in het plan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangegeven welke beroepsgronden tegen het besluit worden aangevoerd. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangedragen.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Kerkrade, 10 juli 2013

Naar boven