Logo Enschede
Voorbereidingsbesluit ‘Stadscentrum 2013’, Enschede

De Raad heeft – met toepassing van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening – in zijn vergadering van 24 juni 2013 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het Stadscentrum (voorbereidingsbesluit “Stadscentrum 2013”). Dit voorbereidingsbesluit met de daarbij behorende regels treedt op 5 juli 2013 in werking. Het plangebied waarvoor dit voorbereidingsbesluit geldt wordt begrensd door de Molenstraat en de Hengelosestraat in het noorden, de Oldenzaalsestraat in het oosten, de Ledeboerstraat, de Beltstraat en de Boulevard 1945 in het zuiden en de Ripperdastraat en de Ruyterlaan in het westen.

Het voorbereidingsbesluit “Stadscentrum 2013” met de daarbij behorende regels beoogt vooruitlopend op het in 2014 in procedure te brengen nieuwe bestemmingsplan voor het Stadscentrum ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan en enkele gewenste ontwikkelingen mogelijk te maken.

De bij het voorbereidingsbesluit behorende regels bevatten enkele verbodsbepalingen met bijbehorende afwijkingsbevoegdheden, deze verbodsbepalingen zijn:

  • Een algemeen verbod om het bestaande gebruik van gronden te wijzigen;

  • Een verbod op het vestigen van hotels op locaties die niet als hotelontwikkelingslocatie zijn aangewezen in de gemeentelijke Hotelnota;

  • Het slopen van cultuurhistorisch waardevolle bouwwerken waarvoor op basis van het in voorbereiding zijnde beleid voor de bescherming van cultuurhistorisch erfgoed in het nieuwe bestemmingsplan een beschermende regeling moet worden opgenomen;

  • Een verbod op het realiseren van gebouwen op gronden met de bestemming “Stadserf”;

  • Een verbod op het realiseren van terrasoverkappingen met een bouwhoogte lager dan 2,25 meter op gronden met de bestemming “Stadserf”.

Het voorbereidingsbesluit ligt met ingang van 5 juli 2013 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede. Het Stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Wilt u een nadere toelichting op het besluit, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice. Dit kan alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken voor de tijden op maandag van 11:00 – 16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 08.30 – 12.00 uur en op donderdagavond van 17.00 – 19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 14053. Ook kunt u digitaal een afspraak maken via het digitaal loket.

Het voorbereidingsbesluit kan met de daarbij behorende stukken digitaal worden ingezien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.VB00004-0003 dan wel worden gedownload via de webpagina https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl .

Tegen het voorbereidingsbesluit “Stadscentrum 2013” staat geen bezwaar of beroep open.

Naar boven