Logo Alphen-Chaam
Kennisgeving Besluit beoordeling noodzaak uitvoeren Milieueffectrapportage (MER), Chaamseweg 33 te Alphen (gemeente Alphen-Chaam)

Op 14 november 2012 hebben wij van maatschap Van Hees-Alemans, Chaamseweg 33 te Alphen een aanmeldingsnotitie ontvangen met het verzoek tot het nemen van een beslissing of voor haar voornemen tot het uitbreiden van een melkrundveehouderij een milieu-effectrapport (MER) noodzakelijk is. Voor deze onttrekking is een vergunning vereist ingevolge de Waterwet.

Op grond van artikelen 7.2 van de Wet milieubeheer in samenhang met categorie 14 van onderdeel D van de bijlage van het Besluit m.e.r., moet deze activiteit worden onderworpen aan een milieueffectrapportage (m.e.r.) beoordeling.

De door de initiatiefnemer verstrekte m.e.r. aanmeldingsnotitie geeft geen aanleiding om te oordelen dat voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport moet worden opgesteld door de initiatiefnemer. De activiteiten leiden niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu als bedoeld in artikel 7.2 van de Wet milieubeheer.

Wij hebben dan ook op 18 januari 2013 besloten dat er voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld bij de voorbereiding van het besluit tot verlening van de vergunning ingevolge de Wabo.

Ter inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 29 januari 2013 gedurende 6 weken ter inzage tijdens openingstijden bij de gemeente Alphen-Chaam, Willibrordplein 1 te Alphen. Voor de openingstijden verwijzen wij naar de website van deze gemeente.

Bezwaar

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staan. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit.

Naar boven