Logo Nederlek
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Dorpskernen Nederlek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 25 juni 2013 het bestemmingsplan dorpskernen Nederlek heeft vastgesteld.

Op basis van artikel 3.8 en volgende van de Wet ruimtelijke ordening ligt het bestemmingsplan met ingang van 10 juli 2013 voor een periode van zes weken voor de beroepstermijn ter inzage.

Voor beide dorpskernen waren verschillende bestemmingsplannen van kracht. Veel van deze bestemmingsplannen waren verouderd. Er is voor gekozen om beide dorpskernen in één bestemmingsplan op te nemen om zo te komen tot een harmonieuze planregeling voor beide kernen. In de actualisering wordt het bestemmingsplan voornamelijk geactualiseerd op nu geldend ruimtelijk beleid en nieuwe wetgeving. Het bestemmingsplan is conserverend van aard wat betekent dat er geen grootschalige, nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk gemaakt worden. Alleen bij het terrein van OASEN aan de Schuwacht in Krimpen is een uitbreiding mogelijk gemaakt.

Waar kan ik het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan Dorpskernen Nederlek is verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl . Dit betreft het juridisch bindende exemplaar met idn-code NL.IMRO.0643.BP1210DK001-VA01 .

Daarnaast ligt het bestemmingsplan ook ter inzage bij het omgevingsloket op het gemeentehuis in Lekkerkerk en kunt u het bestemmingsplan Dorpskernen Nederlek ook inzien via de gemeentelijke website www.nederlek.nl

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan

Naar aanleiding van de zienswijzen zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp bestemmingsplan. Daarnaast zijn er een aantal ambtelijke wijzigingen die hebben plaatsgevonden ter verfijning van de planverbeelding. Alle wijzigingen zijn opgenomen in een nota van wijzigingen die als oplegnotitie onderdeel uitmaakt van het bestemmingsplan.

Procedure

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Dorpskernen Nederlek bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • degene die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en belanghebbenden is;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen wijzigingen die de raad bij vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor zowel het instellen van het beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Algemene informatie

Voor algemene informatie met betrekking tot het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het omgevingsloket via telefoonnummer 0180-667777.

Lekkerkerk, 1 juli 2013

Burgemeester en wethouders gemeente Nederlek

Naar boven