Logo Schagen
Ontwerpbestemmingsplan Parallelweg N248, Schagen

Burgemeester en wethouders van Schagen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Parallelweg N248 ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

De ruimtelijke ontwikkelingen die het bestemmingsplan mogelijk maakt zijn de aanleg van een parallelweg langs de provinciale weg N248 en de realisatie van een onderdoorgang ter plaatse van de Trapbrug.

Het plangebied van de te realiseren parallelweg ligt in het buitengebied van Schagen, in de kern Schagerbrug, ten noorden van de provinciale weg N248. Parallel aan de N248 ligt het Kanaal Stolpen-Schagen. De gronden waar dit bestemmingsplan betrekking op heeft, zijn gelegen vanaf de Westfriese Omringdijk tot aan de Trapbrug over het Kanaal Schagen-Kolhorn. Ook de gronden ten oosten van het begin van de N245 behoren tot het plangebied. Tevens tot het plangebied behoren de huidige (lang)parkeerplaatsen aan de Groeneweg, nabij de sporthal.

Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 11 juli 2013 gedurende een termijn van zes weken tijdens werkdagen ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, en is ook te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, rubriek: beleid en plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: bestemmingsplannen in voorbereiding. De stukken zijn daarnaast digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0441.PLG03pwegN245N248-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://schagen.gemeentedocumenten.nl/bestemmingsplannen/prod//NL.IMRO.0441.PLG03pwegN245N248-ON01.

Indienen zienswijze

Een ieder kan tijdens de inzagetermijn mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen indienen omtrent het ontwerp. De schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij de gemeenteraad van Schagen, postbus 8, 1740 AA Schagen. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de Afdeling Ruimte, tel. 0224-210246. Anonieme reacties en reacties via e-mail laten we buiten behandeling.

Schagen, 10 juli 2013

Naar boven