Logo Westvoorne
Ontwerpbestemmingsplan Zeegebied Westvoorne 2013, Westvoorne

WET RUIMTELIJKE ORDENING

ontwerpbestemmingsplan Zeegebied Westvoorne 2013

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Zeegebied Westvoorne 2013 met ingang van 31 januari 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 te Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is te downloaden van de gemeentelijke website www.westvoorne.nl/grondgebied, onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Ook is het plan in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0614.0000bpZeegebiedWVN-0010

Het plangebied beslaat het hele zeegebied van Westvoorne, inclusief het Oostvoornse Meer, met de bijbehorende stranden en oevers. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt de geldende bestemmingslegging aangepast aan de eisen uit de Wet ruimtelijke ordening. Ook wordt een vereenvoudiging in regelgeving doorgevoerd en zijn kleine aanpassingen doorgevoerd naar aanleiding van gewijzigd beleid of besluiten van andere overheden.

Het ontwerpplan is gebaseerd op het bestemmingsplan voor het zeegebied zoals dat in mei 2011 door de gemeenteraad is vastgesteld. Dat bestemmingsplan is door de Raad van State vernietigd. De ruimtelijke uitgangspunten van dat plan zijn in hoofdlijnen echter ongewijzigd gebleven. De wijzigingsbevoegdheid strandhuisjes is niet opnieuw in het plan opgenomen.

Tijdens de bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de raad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de behandelende ambtenaar van het team Gebiedsontwikkeling via telefoonnummer (0181) 40 81 22.

Rockanje, 30 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Westvoornede secretaris A. Vlekke

de burgemeester P. de Jong

Naar boven