Logo Boarnsterhim
Ontwerpbestemmingsplan Woonschepen, Boarnsterhim

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend dat, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan Woonschepen vanaf woensdag 10 juli 2013 tot en met dinsdag 20 augustus 2013 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te digitaal raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0055.BPWoonschepen-ON01

De inspraakreacties hebben naast enkele correcties en tekstuele aanpassingen geleid tot de bestemmingswijziging van enkele oeverkavels. Het bestemmingsplan is consoliderend van aard, wat betekent dat de bestemmingen en het toegestane gebruik in principe hetzelfde blijven (inclusief dubbelbestemmingen en aanduidingen) met één uitzondering. In die gevallen dat de oeverkavel in eigendom is van de woonschipeigenaar en daarmee als erf behoort bij het woonschip is de bestemming, op het moment dat de huidige bestemming geen particulier eigendom benadrukt, aangepast overeenkomstig de gehanteerde systematiek voor gronden in particulier eigendom in dit geval de bestemming ‘Tuin’. Tuin impliceert ‘behorende bij het woonschip’. Openbare gronden (in eigendom van gemeente en/of provincie oid) houden de huidige bestemming zoals ‘groen’ of ‘water’ wat het openbare karakter benadrukt. Voor de beantwoording van alle inspraak- en overlegreacties verwijzen wij u naar bijlage 5 van het ontwerpbestemmingsplan. In bijlagen 3 en 4 zijn de ingediende inspraak- en overlegreacties opgenomen.

Gedurende de genoemde termijn kan iedereen een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar de gemeenteraad van Boarnsterhim, Postbus 40, 9000 AA te Grou.

Naar boven