Logo Rotterdam
Kennisgeving reparatiebesluit bestemmingsplan ‘Kern en Plassen’, Rotterdam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam maken op grond van het bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

In de uitspraak van 16 november 2011 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State enkele beroepen gegrond verklaard tegen het op 17 september 2009 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Kern en Plassen’.

Om gevolg te geven aan deze uitspraak heeft de gemeenteraad op 20 december 2012 een nieuw besluit genomen over:

  • zes recreatiepercelen aan de Strekkade;

  • een bijgebouw/garage op de landtong tussen de C.N.A. Looslaan en Wilgenoord;

  • de wijzigingsbevoegdheid voor de Van de Valklocatie;

  • de bouw van een magazijn op de locatie achter Oude Raadhuislaan 26-28 voor de slagerij die is gevestigd aan de Bergse Dorpsstraat 98.

Het reparatiebesluit en het gerepareerde bestemmingsplan liggen met ingang van vrijdag 1 februari 2013 tot en met vrijdag 15 maart ter inzage bij:

  • de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie, kamer 029;

  • het deelgemeentekantoor van de Hillegersberg-Schiebroek, Argonautenweg 23.

Het reparatiebesluit en het gerepareerde bestemmingsplan kunnen tevens worden ingezien via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen

Tegen het vaststellingsbesluit kan van zaterdag 2 februari 2013 tot en met vrijdag 15 maart beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij het reparatiebesluit ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen, zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Rotterdam, 30 januari 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen: R. Voskuilen, clusterdirecteur Stadsontwikkeling

Naar boven