Logo Schoonhoven
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘partiële herziening Schoonhoven-Noord’ te Schoonhoven

Burgemeester en wethouders van Schoonhoven maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 20 juni 2013 het bestemmingsplan ‘partiële herziening Schoonhoven-Noord’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied wordt begrensd door de Jan Lutmastraat in het noorden, de ‘s-Heerenbergstraat in het westen, de Meester Kesperstraat en de Opweg in het zuiden en de Sint Eloystraat en de achterzijde van de woningen aan de Opweg in het oosten.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een regeling waardoor 5 woonblokken geheel vernieuwd kunnen worden. De huidige beneden- en bovenwoningen maken plaats voor grondgebonden eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is er bij de vaststelling één wijziging aangebracht. De aanduidingen van de woningaantallen op de verbeelding zijn verwijderd. Het maximaal aantal woningen van 51 is opgenomen in de planregels. Op deze wijze is enige uitwisseling van het aantal woningen per bouwblok binnen de voorgeschreven bouwvlakken, bouwhoogtes en woningtypes.

Exploitatieplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de raad op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 10 juli 2013 gedurende 6 weken ter inzage in het stadhuis bij de afdeling Vrom, Haven 37, Schoonhoven. De stukken zijn ook te raadplegen via www.schoonhoven.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Belanghebbenden die tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorend beeldkwaliteitsplan een zienswijze hebben ingediend danwel kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet staat te zijn geweest en degenen die niet kunnen instemmen met de wijzigingen van het bestemmingsplan die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht, kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit treedt inwerking met ingang van de dag na afloop van die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn -naast het instellen van beroep- een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven