Logo Gemert-Bakel
Bestuurlijke lus bestemmingsplan ‘Woongebied Gemert 2011’, Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Gemert-Bakel op 27 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Bakel Milheeze en De Rips’ met betrekking tot de lijst van bedrijfsactiviteiten op de locatie Beekakker 5 en Helmondsestraat 22 in Bakel opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 3 april 2013 met nummer 201209352/1/R3 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit d.d. 5 juli 2012 over het bestemmingsplan ‘Bakel Milheeze en De Rips. Het planidentificatienummer van het gewijzigde bestemmingsplan is: NL.IMRO.1652.BPBMR-VA02 .

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is artikel 46 van de Wet op de Raad van State en afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan

De lijst van de bedrijfsactiviteiten is conform de uitspraak van de Raad van State en conform de feitelijk juiste omstandigheden opgenomen in het bestemmingsplan.

Inzage en beroepsmogelijkheid

Het raadsbesluit bestuurlijke lus van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 8 juli 2013 gedurende zes weken in het gemeentehuis ter inzage. Wilt u de stukken in het gemeentehuis inzien? Dit kan als u hiervoor een afspraak maakt. Op www.gemert-bakel.nl maakt u een afspraak op een moment dat het u uitkomt. Beschikt u niet over internet, dan kunt u ons ook bellen.

Stukken digitaal inzien

U kunt de stukken ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijziging (nieuw vaststellingsbesluit) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 29 juni 2011 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Woongebied Gemert 2011’, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Gemert, 2 juli 2013

Naar boven