Logo Gorinchem
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Lingewijk-Zuid’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Gorinchem in zijn vergadering van 27 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Lingewijk-Zuid’ met identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2012125-4001 gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 10 juli tot en met dinsdag 20 augustus 2013 voor een ieder ter inzage.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Enerzijds naar aanleiding van ingediende zienswijzen, anderzijds betreft het ambtshalve wijzigingen. De wijzigingen die bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, zijn vermeld in het ‘overzicht aanpassingen bij vaststelling bestemmingsplan Lingewijk-Zuid’, dat deel uitmaakt van het vaststellingsbesluit.

Het plangebied (4206) van dit bestemmingsplan ligt ten noorden van de binnenstad van Gorinchem en betreft het zuidelijk deel van de Lingewijk.

Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: de Jacob van der Ulftstraat en de Loevesteinlaan;

  • ten oosten: de Arkelsedijk, het districtkantoor van de politie, Eike’s hof en de Linge;

  • ten zuiden: het Kanaal van Steenenhoek;

  • ten westen: het Merwedekanaal en het uitwerkingsplan Lingewijk-Noord.

Het bestemmingsplan is opgesteld omdat de ter plaatse geldende bestemmingsplannen verouderd zijn. Daarnaast wordt de beoogde herontwikkeling van Zandvoort-Noord en enkele bouwblokken in Zandvoort-Midden en Zandvoort-Zuid mogelijk gemaakt in het nieuwe bestemmingsplan.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgesteld --> Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Lingewijk-Zuid’ staat een rechtstreekse link naar het digitale gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan kunnen ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden bij de ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Tegen het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan kunnen binnen de hierboven genoemde termijn van zes weken belanghebbenden beroep instellen.

U kunt uw beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift dient te worden ondertekend en tenminste te bevatten: Naam en adres van de indiener, dagtekening, redenen van het beroepschrift en een omschrijving van het besluit waar het beroep tegen is gericht.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Lingewijk-Zuid’ en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift dient aan te geven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn voor het instellen van beroep kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voorlopige voorziening

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen niet. Het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de genoemde termijn van zes weken is ingediend, treden het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor informatie over het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het indienen van beroep kunt u contact opnemen met mevrouw W.M.A. van Hulten van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 65 93 16.

E-mailen kan naar w.v.hulten@gorinchem.nl

Naar boven