Logo Goeree-Overflakkee
Vaststelling Beheersverordening Oostplaat en Nieuwe-Tonge, Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee maken bekend dat de gemeenteraad op 27 juni 2013 beheersverordeningen heeft vastgesteld voor plangebied Oostplaat en dorpskern Nieuwe-Tonge.

Het verordeningsgebied voor de Oostplaat beslaat, met uitzondering van Oostplaat 3, het gehele bedrijventerrein en ligt aan de oostzijde van Middelharnis. Het gebied wordt begrensd door de Oostplaatseweg, Oosthavendijk, Heuvelweg en watergang aan de zuidzijde van het bedrijventerrein.

Het verordeningsgebied Nieuwe-Tonge beslaat, met uitzondering van Oudelandsedijk 10a/10b, Langeweg 14 en kerkgebouw Duivenwaardsedijk, de gehele dorpskern van Nieuwe-Tonge inclusief het bedrijvengebied De Tram en het overgangsgebied tussen provinciale weg en dorpskern.

Voor de twee plangebieden worden op dit moment planherzieningen voorbereid. Omdat beide plangebieden op 1 juli 2013 niet zijn geactualiseerd en op korte termijn geen ingrijpende ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien is voor een korte overbruggingsperiode naar een bestemmingsplanherziening een beheersverordening voor beide plangebieden vastgesteld. Met deze beheersverordening is een continuering van de bestaande planologische situatie geborgd. De verordeningen bestaan uit een verbeelding (kaart), regels en een toelichting.

De vastgestelde stukken kunt u inzien op het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.00 tot 12.00 uur (vrije inloop) en van 12.00 tot 17.00 uur (op afspraak).

De beheersverordening is in pdf-formaat, inclusief bijlagen, ook te zien op de gemeentelijke website www.goeree-overflakkee.nl  en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl

Tegen de vastgestelde beheersverordening kan geen bezwaar en beroep worden ingesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer T.J. van Rossum van de afdeling Externe Ontwikkeling 14 0187.

Naar boven