Logo Best
Omgevingsvergunning 13 woningen Mgr. F.B.J. Frenckenstraat, Best

Openbare bekendmaking omgevingsvergunning met toepassing van afwijken bestemmingsplan ex artikel 2.12, lid 1 onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat zij op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht, vergunning hebben verleend voor de bouw van 13 seniorenwoningen, het aanleggen van een inrit/uitweg, het aanleggen van 21 parkeerplaatsen en het kappen van 47 bomen aan de Mgr. F.B.J. Frenckenstraat ong.

Eerder heeft hiertoe de ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken van 17 april 2013 tot en met 28 mei 2013 ter inzage gelegen.

De vergunning is ten opzichte van het ontwerp op de volgende punten gewijzigd: de vergunning voor de inrit is nader onderbouwd. Daarnaast worden de drie woningen aan de Mgr. F.B.J. Frenckenstraat en de inrit omgedraaid zodat de inrit links van de woningen komt te liggen. De tekeningen en de ruimtelijke onderbouwing zijn ten opzichte van het besluit hierop aangepast.

De vergunning met bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken ter inzage daags na deze publicatie en kan gedurende de gebruikelijke openingstijden worden ingezien in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 te Best en op de website www.gemeentebest.nl.

De omgevingsvergunning is ook raadpleegbaar via:

www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0753.ov13wononglidwina-VG01

Een dag na ter inzage legging van het besluit start de termijn van zes weken waarbinnen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden. Dit geldt alleen voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht gedurende de periode dat het ontwerp ter inzage lag, belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend of belanghebbenden waarvan het beroep betrekking heeft op de wijziging van de omgevingsvergunning ten opzichte van het ontwerp.

Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank te 's-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

De omgevingsvergunning treedt in werking 1 dag na het einde van de beroepstermijn. Dan mogen de werkzaamheden worden gestart, tenzij een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening wordt toegewezen. Een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening kan worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Zowel het instellen van beroep als een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening kan digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig; de precieze voorwaarden staan vermeld op genoemde website.

Naar boven