Logo Ommen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, Oude Zwolseweg ong., Vinkenbuurt’, Ommen

Vanaf donderdag 4 juli 2013 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Oude Zwolseweg ong., Vinkenbuurt” en de bijbehorende plan-MER gedurende 6 weken ter inzage. De laatste dag van de termijn is woensdag 14 augustus 2013

Het bestemmingsplan voorziet in een nieuw agrarisch bouwvlak voor een melkveehouderijbedrijf aan de Oude Zwolseweg ong., gelegen tussen de Tweede Schansweg en de Derde Schansweg te Vinkenbuurt (perceel kadastraal bekend als Stad Ommen, sectie A, nr. 3414). Dit nieuw op te richten bedrijf dient ter vervanging van de bestaande bedrijfslocatie aan de Koloniedijk 1 te Vinkenbuurt.

Plan milieueffectrapportage

De wijziging van het bestemmingsplan maakt de vestiging van een nieuw agrarisch bedrijf mogelijk.

Omdat het initiatief mogelijk effect heeft op Natura 2000-gebieden is ter ondersteuning van het besluit over het bestemmingsplan een milieueffectrapportage (plan-MER) met passende beoordeling opgesteld. Dit rapport wordt tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Terinzagelegging

Overeenkomstig het gestelde in de Wet ruimtelijke ordening en de Wet milieubeheer worden het ontwerpbestemmingsplan en de plan-MER met ingang van donderdag 4 juli 2013 op de volgende wijze ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

De bijbehorende stukken, voor zover digitaal beschikbaar, worden tevens langs deze weg ter beschikking gesteld. Voor zover dit niet het geval is wordt in de toelichting aangegeven op welke wijze en waar het analoge stuk beschikbaar is.

Zienswijzen indienen

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze op het bestemmingsplan inclusief de plan-MER bij de gemeenteraad indienen. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd aan de gemeenteraad van Ommen, Postbus 100, 7730 AC Ommen. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kan binnen de termijn van ter inzage legging een afspraak worden gemaakt bij het Publieksplein, T 14-0529. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan en/of de plan-MER de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven