Logo Nederweert
Beoordeling aanmeldnotitie MER Houbenbaan 12, 6031 NA Nederweert

Volgens categorie 14 van onderdeel D van het Besluit m.e.r. 1994 geldt de m.e.r.-beoordelingsplicht bij het oprichten, wijzigen of uitbreiden van een inrichting bestemd voor het fokken, mesten of houden van dieren, als het gaat om 2.000 of meer plaatsen voor vleesvarkens, maar minder dan 3.000 plaatsen voor vleesvarkens. Er moet dan worden nagegaan of er zich bijzondere omstandigheden voordoen waardoor een Milieu Effect Rapport nodig is.

Volgens artikel 7.17 van de Wet milieubeheer hebben burgemeester en wethouders van Nederweert besloten dat voor onderstaande activiteit geen Milieu Effect Rapport nodig is, omdat er zich geen ‘bijzondere omstandigheden’ voordoen die om het opstellen van een Milieu Effect Rapport vragen:

  • Broeslee IV BV, Verhagenstraat 2, 5715 BL Lierop voor het voornemen tot het wijzigen en uitbreiden van een varkenshouderij gelegen Houbenbaan 12, 6031 NA Nederweert. Het voornemen betreft in hoofdzaak het bouwen van 2 nieuwe stallen voor 2.940 vleesvarkens.

U kunt het besluit tijdens openingsuren inzien van 12 juli 2013 t/m 22 augustus 2013 bij de Centrale Klantenbalie van de gemeente Nederweert, Raadhuisplein 1 in Nederweert.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is bovengenoemd besluit niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij het besluit de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Nederweert, 11 juli 2013.

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven