Logo Neder-Betuwe
Beschikking Hogere grenswaarde Wet geluid hinder Hamsestraat 40, Opheusden (art. 110a Wet geluidhinder (Wgh), Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders stelden een hogere dan de voorkeurswaarde geluid van 48 dB vast voor de locatie Hamsestraat 40, Opheusden. Dit, om medewerking te kunnen verlenen aan het bestemmingsplan 'Hamsestraat 40 te Opheusden' voor het realiseren van een woning naast de woning op het perceel Hamsestraat 40 te Opheusden.

Het besluit om een hogere grenswaarde van 51 dB voor deze locatie vast te stellen is gebaseerd op het formulier 'verzoek hogere grenswaarde verkeerslawaai' van 14 februari 2013 en het akoestisch onderzoek van Sab van 22 mei 2012, nr. 110571. Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor het specifieke bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Inzageperiode: 4 juli 2013 t/m 14 augustus 2013

Inzageplaatsen:

  • Digitaal: www.nederbetuwe.nl (Ik wil/naar Bekendmakingen (RBC)/Ruimtelijke ordening/Bekendmakingen 3 juli 2013)

  • Analoog: op afspraak tijdens de openingstijden va het Omgevingsloket, zie 1

Schriftelijk beroep: tijdens inzagetermijn en mogelijk door belanghebbenden die kunnen aantonen, dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken; adres: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres: zie hierboven), treedt de beschikking niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Opheusden, 3 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven