Logo Schijndel
Plan m.e.r. bestemmingsplan Landelijk Gebied, Schijndel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.9 Wet milieubeheer, bekend dat ten behoeve van het bestemmingsplan Landelijk Gebied een milieueffectrapportage voor plannen wordt uitgevoerd (Planm.e.r.).

Milieueffectrapportage

Het planm.e.r. is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Het milieueffectrapport geeft de te verwachten milieueffecten weer van de ontwikkelingen die het bestemmingsplan mogelijk maakt. Onderdeel van het milieueffectrapport is een Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 omdat significant negatieve effecten op de dichtstbijzijnde Natura 2000-gebieden op voorhand niet geheel zijn uit te sluiten.

Startdocument over de reikwijdte en het detailniveau ter inzage

De procedure begint met het Startdocument over de reikwijdte en het detailniveau van het milieueffectrapport (de inhoud van het rapport). In dit Startdocument worden aanleiding en aanpak van het milieueffectentraject beschreven. Het Startdocument is te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schijndel.nl. Ook kan het Startdocument worden ingezien in het informatiecentrum van het gemeentehuis. Het Startdocument ligt vanaf 25 januari 2013 tot en met 21 februari 2013, gedurende 4 weken ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied zal naar verwachting in maart 2013 tezamen met het definitieve milieueffectrapport ter visie worden gelegd.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen kenbaar maken over het Startdocument en het voornemen een milieueffectrapport inclusief Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 op te stellen (let op: dus in dit stadium geen reacties op het bestemmingsplan). Indien daar aanleiding toe bestaat werken zienswijzen rechtstreeks door in het milieueffectrapport. Een Nota van Antwoord wordt opgesteld en aan diegenen die zienswijzen hebben ingebracht toegestuurd. Het Startdocument wordt overigens niet aangepast en opnieuw vastgesteld.

Zienswijzen kunt u schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Een schriftelijke inspraakreactie kunt u richten aan de het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel, Postbus 5, 5480 AA Schijndel. Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie of informatie over het Startdocument, kunt u contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu van de gemeente Schijndel.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van het Startdocument kunt u contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu via telefoonnummer 073 544 09 99. Voor het inzien van het Startdocument in het informatiecentrum hoeft u geen afspraak te maken. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

Naar boven